MOGYI LTD JE 100% MAĐARSKO PORODIČNO PREDUZEĆE,

koje se bavi proizvodnjom, prženjem, pakovanjem i prodajom različitih vrsta uljnih sjemenki i orašastog voća. Kompaniju su osnovali 1990g dva brata (sa 5 zaposlenih), čija je ideja bila da distribuišu proizvode koji do tada nisu bili prisutni na mađarskom tržištu.Broj zaposlenih je od tada konstantno rastao, da bi danas premašio 800.

GARANCIJA KVALITETA JE NA VISOKOM NIVOU

Mogyi Ltd u Mađarskoj posjeduje 5 fabrika za proizvodnju i skladištenje robe - uspostavljene po najnovijim tehnologijama. Svi pogoni imaju sopstvene laboratorije u kojima se konstantno kontroliše kvalitet sirovina i gotovih proizvoda.Kompanija je sertifikovana i radi u skladu sa svjetskim standardima kvaliteta.

Check our progress at www.rspo.org

”OD ORANICE DO STOLA POTROŠAČA”

Kompanija je jedan od najjačih evropskih igrača u kategoriji sjemena i kukuruza kokičara. Naše osnovne grupe proizvoda su: sjeme suncokreta (u ljusci i bez ljuske), kukuruz kokičar za mikrovalnu pećnicu, sjeme tikve i kikiriki. Oni uglavnom potiču iz našeg poljoprivrednog sistema (koji je kontrolisan od strane Mogyi Ltd), od zasada sjemena do prodaje gotovih proizvoda u maloprodaji. To je veoma dobro kontrolisan sistem koji je u sklopu projekta: ”Od oranice do stola potrošača”. Sve ostale sirovine koje nabavljamo za proizvodnju su vrhunskog kvaliteta, i to striktno i konstantno kontrolišemo.

PONOSNI SMO JER JE NAŠE UČEŠĆE NA MAĐARSKOM TRŽIŠTU 70%, GDJE SMO LIDER,

a u pojedinim grupama proizvoda i na ostalim tržištima također. Uočili smo povećanu potražnju za neke naše proizvode, ne samo na istočno evropskom tržištu, nego i na zapadnom; Italija, Njemačka, Velika Britanija.

PRISUTNI SMO U 27 ZEMALJA

sa našim proizvodima, od kojih u 7 imamo vlastite podružnice ( Rumunija, Poljska, Rusija, Italija, Srbija, Crna Gora, Slovačka).

Snabdjevamo i lance supermarketa kao što su: Tesco, Penny market (REWE Group), Spar, CBA, Auchan, Metro, Kaufland, Konzum, Carrefour, Biedronka, Delhaize, X5, Tander Magnit, etc.

PREKRETNICE U ISTORIJI MOGYI-a

 1. 1990

  Kompanija je osnovana u Mađarskoj, sa 5 zaposlenih, prvi proizvod je bio prženi kikiriki.

 2. 1995

  Uvođenje sjemena suncokreta u ljusci - u asortiman

 3. 1996

  Uvođenje sjemena tikve u ljusci.

 4. 1997

  Uvođenje indijskog oraha, badema, pistacije, grožđica i kokosovog brašna.

 5. 1999

  Uvođenje sirovog kukuruza kokičara.

 6. 2000

  Uvođenje Mikrokokičar-a (kukuruz kokičar za mikrovalnu pećnicu) i oljuštenog sjemena suncokreta.Broj zaposlenih premašio je 100. Internacionalna ekspanzija počela je prvo u Češkoj, pa zatim u Slovačku, Ukrajinu, Bosnu i Hercegovinu i Rumuniju.

 7. 2001

  Promet kompanije je premašio 5 milijardi HUF ( 15 miliona EUR). Internacionalna ekspanzija se nastavlja u sljedeće zemlje: Poljska, Holandija, Estonija i Litvanija.

 8. 2003

  Komanija ulazi u Latviju i Hrvatsku.

 9. 2004

  Uvođenje Mogyi-mix-a i Mexicorn-a.

 10. 2005

  Uvođenje Student-mix-a.

 11. 2006

  Promet kompanije je premašio 10 milijardi HUF (30 miliona EUR). Uvođenje proizvoda Rolli.

 12. 2007

  Kompanija ulazi u Srbiju i Grčku.

 13. 2008

  Kompanija ulazi na Kosovo.

 14. 2009

  Promet kompanije premašio je 15 milijardi HUF(45 miliona EUR). Internacionalna ekspanzija se nastavlja u Njemačku, Crnu Goru i Švajcarsku. Uvođenje muškatnog oraha.

 15. 2010

  Uvođenje proizvoda Crashhh! Broj zaposlenih je premašio 500. Internacionalna ekspanzija se nastavlja u Veliku Britaniju.

 16. 2011

  Promet kompanije premašio je 20 milijardi HUF (60 miliona EUR). Ulazak na tržište Makedonije i Tajlanda.

 17. 2012

  Kompanija ulazi u Italiju, Rusiju i Irsku

 18. 2013

  Kompanija ulazi na tržište Japana.

 19. 2015

  Promet kompanije je premašio 25 milijardi HUF ( 75 miliona EUR) . Ulazak na tržište Danske.

 20. 2016

  Internacionalne ekspanzija se nastavlja u Bugarsku, Švedsku i Sloveniju. Uvođenje novih proizvoda: Oljušteno sjeme tikve, Kikiriki sa crvenom opnom, Hrskavi hljeb, Gastropop i Caramoon.

 21. 2017

  Kompanija ulazi na tržište Austrije, Južne Koreje i Malte.

 22. 2020

  Prodaja tvrtke premašila je 35 milijardi HUF (forinta), a također je dodala dvije nove linije proizvoda:  za oljuštene, tostirane, aromatizirane sjemenke suncokreta i Hello Nuts! proizvode.

 23. 2021

  Predstavljena je linija proizvoda Snack Mix.

 24. 2022

  Prodaja tvrtke premašila je 40 milijardi HUF, a predstavljene su CRASSSH! STRONG i CRASSSH! BIT linije proizvoda.

ODLUČUJUĆA ULOGA U SEKTORU PRIVATNIH ROBNIH MARKI

Danas, Mogyi ima značajnu ulogu u sektoru privatnih robnih marki, kako u Mađarskoj, tako i u mnogim evropskim zemljama. Različite privatne robne marke proizvoda, proizvode se za: Lidl, Kaufland, Penny market, Spar, Auchan, Tesco, Biedronka, Polomarket, Carrefour, Konzum, Netto, CBA, itd.